Paprasti ISIC receptai PIRMAKURSIAMS (ir ne tik!)

Makaronai su dešra

makaronai-su-desra

  • 1 šauktelis alyvuogių aliejaus
  • mėgstamų dešrelių (šiuo atveju naudotos itališkos kalakutienos dešrelės)
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės
  • 1 puodelis pepperoni dešros
  • 2 puodeliai pomidorų padažo makaronams (pavyzdžiui, su bazilikais)
  • 2 puodeliai vandens
  • apie 200 g mėgiamų makaronų
  • druskos ir pipirų
  • 2 puodeliai mėgiamo itališko sūrio (pavyzdžiui, parmezano)

Paruošimas:

  1. Ant vidutinės ugnies įkaitintiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejų. Sudedame dešrą ir svogūnus bei kepame tol, kol suminkštėja. Sudedame česnaką ir pakepame apie pusę minutės kol pasklinda gardus aromatas. Sudedame pepperoni dešrą, pomidorų padažą, įpilame vandenį ir maišome, kol viskas tolygiai pasiskirsto.
  2.  Į paruoštą padažą sudedame makaronus, užverdame. Paliekame virti apie 10 min arba kol beveik visas skystis susigeria ir makaronai išverda. Pagardiname druska ir pipirais. Įmaišome sūrio.
  3.  Patiekiame ir ragaujame. Skanaus!

 

 

Prancuziško batono pica su BBQ vištiena

prancuzisko-batono-pica-su-bbq-vistiena

  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 prancūziškas batonas
  • 2 kąsnio dydžio kubeliais pjaustytos vištienos krūtinėlės
  • druskos, pipirų
  • 1/2 puodelio ir dar 3 šaukštų BBQ padažo
  • 1/4 puodelio marinara padažo
  • 1/2 puodelio plonais pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno
  • apie 220 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/2 puodelio tarkuoto čederio sūrio
  • 2 šaukšteliai smulkintos kalendros

Paruošimas:

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudedame kubeliais pjaustytą vištieną ir kepame kol beveik nelieka rožinių mėsos dalių. Pagardiname druska ir pipirais. Įdedame 3 šaukštus BBQ padažo,  sumažiname ugnį, paliekame troškintis 3-4 minutes retkarčiais pamaišydami kol vištiena iki galo iškeps ir padažas sutirštės. Nuimame keptuvę nuo kaitros ir atidedame į šalį.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišome  1/2 puodelio BBQ padažo su 1/4 puodelio marinara padažo. Perpjauname prancūzišką batoną pusiau, įdedame jį į kepimo folija išklotą skardą. Abi batono puses ištepame paruoštu padažu, po lygiai paskirstome vištieną, uždedame svogūnus. ant viršaus pabarstome mocarelą ir čederio sūrį.
  3. Kepame iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min arba kol išsilydo sūris. Išimame picas iš orkaitės, apibarstome smulkinta kalendra. Paliekame 5 min atvėsti, pjaustome, serviruojame ir ragaujame. Skanaus!

Sumuštinis su avokadu ir keptu kiaušiniu

Sumuštinis su avokadu ir keptu kiaušiniu

  • 2 kepti kiaušiniai (tryniu į viršų)
  • 2 riekelės paskrudintos duonos
  • 1 nedidelis avokadas
  • 1 šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos ir pipirų
  • Petražolių papuošimui

Paruošimas:

    1.  Iškepame kiaušinius ir paskrudiname duoną pagal savo poreikius ir pomėgius.
    2.  Nulupame ir sutriname avokadą. Sumaišome su žaliosios citrinos sultinimis, druska ir pipirais.
    3.  Lygiai paskristome avokado masę ant skrudintos duonos. Ant viršaus uždedame kiaušinį, jei norime, pagardiname prieskoniais
    4. Ragaujame. Skanaus!

 

Trinta morkų sriuba 

 trinta-morku-sriuba

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg nuskustų morkų, pjaustytų ~2,5 cm ilgio gabalėliais
  • 1 didelis susmulkintas svogūnas
  • 2 šaukštai smulkinto česnako
  • nedidelis ryšulėlis šviežių smulkintų čiobrelių
  • nedidelis ryšulėlis šviežio rozmarino
  • 1 l vištienos sultinio
  • 2 juostelės paskrudintos šoninės
  • 1/2 šaukštelis aštraus padažo

Paruošimas:

  1. I didelį puodą įpilame aliejaus, sudedame morkas, svogūnus, česnaką, čiobrelius, rozmariną. Pakepiname, supilame sultinį, kaitiname apie 15 min, kol morkos suminkštėja.  Išimame žoleles, morkas sudedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Gautą masę supilame į puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, sudedame pakepintą šoninę. Pagardiname druska, pipirais ir aštriu padažu. Užviriname ir patiekiame karštą.
  2. Skanaus!

 

Tau gali būti įdomu: