ISIC Pulsas’14 | Maisto gaminimo studija, tapusi virtuvės improvizacijų imperija
Vienas didžiausių kulinarinių studijų tinklas Baltijos šalyse ČIOP ČIOP, turintis kūrybingą komandą, kuri nenustoja stebinti, kiekvienam mylinčiam maistą pasiūlys puikias pramogas. Galima drąsiai teigti, kad tai pati unikaliausia ir neformaliausia gero maisto studija su geriausiu vaizdu ir didžiule terasa, vyno bei delikatesų parduotuvėle, siūlanti dienos pietus bei kartą per savaitę veikianti kaip restoranas. Kažkada tik idėja buvęs naujai įkurtas verslas dabar tapo galinga ir itin populiaria maisto gaminimo studijos imperija.
Idėja atidaryti maisto gaminimo studiją,kilo grupelei jaunuolių, kuriuos drąsiai būtų galima vadinti menininkais. Juos taip pat įkvėpė ir užsienyje regėti pavyzdžiai, mat kitose šalyse kulinarinių mokyklų koncepcija jau buvo itin populiari. Laimėję konkursą „Investuok“ ir radę investuotojus, jaunieji verslininkai atidarė ČIOP ČIOP.
ČIOP ČIOP maisto gaminimo studija kūrėsi pamažu: startavo lofte bei turėjo minimalų kiekį virtuvės prietaisų ir reikiamos buitinės technikos. Žingsnelis po žingsnelio sėkmingai augusi maisto gaminimo studija pritraukdavo vis daugiau klientų, kurie buvo neabejingi maisto gaminimo magijai. Tuo metu ČIOP ČIOP studijoje buvo siūlomi įvairūs kulinarijos kursai, kuriuos vesdavo keletas skirtingų šefų. Šių kursų idėja buvo itin patraukli: skirtingi virtuvės šefai pristatydavo skirtingų šalių virtuves, tad kiekvienas turėjo galimybę ne tik paragauti įdomių patiekalų, bet ir praplėsti savo kultūrines žinias.
Sėkmės paslaptis
ČIOP ČIOP komanda teigia, kad sėkmės paslaptis – daryti viską nuoširdžiai, su meile ir „būti savo vietoje“. Būti sau tinkamoje darbo vietoje ir būti savo vietoje, kaip asmenybei. Todėl ČIOP ČIOP komandą sudaro daug talentingų, kūrybingų ir įdomių žmonių. Dauguma jų naudojasi posakiu: „Svarbiausia atsirasti laiku ir vietoje“. Taip jiems pavyko atrasti savo svajonių darbus maisto gaminimo studijoje. Dabar jie drąsiai teigia: jų darbas – tikras malonumas. ČIOP ČIOP komanda save vadina „dream team“, nes save laiko viena didele, gražia šeima. Gerą nuotaiką ir puikią aurą jie perduoda ir visiems savo klientams, kurie nuolat grįžta ir rekomenduoja savo draugams.
ČIOP ČIOP dalinasi studentiškais receptais:
Naminiai daržovių traškučiai su avokado padažu
Jums reikės: avokado, 200 g majonezo, smulkintų šviežių petražolių, aliejaus, citrinos, 2 skiltelių česnako, 250 g sladžiųjų bulvių, druskos, pipirų.
Avokadą sutrinkite, įspauskite šiek tiek citrinų sulčių. Sudėkite majonezą, susmulkintą česnaką ir petražoles. Pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 160 C laipsnių ir gruzdinkite bulvių griežinėlius kol jie pasidarys traškūs ir taps auksinės rudos spalvos. Nusausinkite bulves popieriniu rankšluosčiu ir patiekite kartu su avokadų padažu.
Tokius čipsus pasigaminti galite ir iš kitų daržovių.
Skanaus!
Šokoladinis fondiu su sūrios karamelės padažu
6 porcijoms:
6 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
20 g sviesto
20 g cukraus
Susmulkinti šokoladą. Supjaustyti sviestą kubeliais ir leisti jam ištirpti. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi, kol šie taps baltos spalvos. Išlydyti šokoladą. Iš lėto supilti ištirpdytą šokoladą ir nuolat maišyti. Per sietelį supilti miltus.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių. Kepimo formeles ištepti sviestu bei apibarstyti cukrumi. Cukraus perteklių pašalinti, su samčiu supilti šokoladą į kepimo formeles. Kepti 8 minutes.
Skanaus!
Straipsnis publikuojamas vieninteliame Lietuvoje, išskirtinai tik studentams, moksleiviams bei pedagogams skirtame žurnale ISIC Pulsas’14 rudens-žiemos numeryje. Leidinyje pateikiama naudinga informacija aktyviam ir žingeidžiam jaunimui. Čia kupina įdomių straipsnių, istorijų, apžvalgų ir interviu. Elektroninę žurnalo versija galite pavartyti čia.